top of page
Search
Louie Söderberg

Slitvarg och defensiv spjutspets till Ladies – "Kommer bli en viktig spelare för laget"



Nionde spelaren ut är en som etablerat sig i Basketettan och besitter flera egenskaper som kommer vara enkla att ta med till sin debutsäsong i SBL i höst. 


Frida Berndtsson är ursprungligen fostrad i Spånga Basket, men det är i Blackeberg Basket som Basketettan-debuten kom säsongen 18-19 när hon var 18 år gammal och även med Blackeberg hon spelat Ungdoms-SM. Med 654 minuter fördelat på 26 matcher (25 min/match) spelade hon näst mest i laget på hela säsongen när hon dessutom startade alla matcher förutom en. 9,2 poäng per match placerar henne som den tredje bästa poänggöraren i laget den gångna säsongen, och hon var lagets näst bästa returtagare med 8,0 returer per match. 23-24 tog hon sjunde flest returer i hela Basketettan med totalt 207 stycken. 


Den 175 cm långa forwarden har i Basketettan spelat på både position fyra och som ”undersized” femma/center. Utöver de ovannämnda offensiva bidragen har hon gjort sig känd under sina år i Basketettan för sitt tuffa försvarsspel, där hon regelbundet fått förtroendet att spela ”target-försvar” på motståndarlagets främsta spelare oavsett position. 


Efter 24-åringen kombinerat såväl värnplikt som eftergymnasiala studier på KTH med sitt basketspelande, tar hon nu efter sin examen som högskoleingenjör i kemiteknik klivet till SBL till säsongen 24-25 där valet fallit på Visby Ladies. 


Sportchef Anders ”Leo” Pettersson, vad säger du om den här värvningen?

– Det skall bli spännande att följa Fridas steg från div i under många år till SBL. Det är en envis spelare som vet vad hon vill och och är redo att se till att det blir så. Frida kommer att bli en viktig spelare för laget med sitt försvarsarbete.


Head coach Caroline Muzito-Bagenda, hur går dina tankar om den här värvningen?

– Det kommer bli väldigt intressant att se vad Frida går för i SBL och hur hon kan fortsätta växa som spelare. Hon är en tuff spelare är känd för sitt hårda försvar. Hon kan spela försvar på flera positioner och göra det jobbigt för anfallet.


Frida Berndtsson, hur känns det att ha skrivit på för Visby Ladies? 

– Det känns spännande inför den kommande säsongen men det känns bra att komma till Visby. Jag ville ta mig an nya utmaningar och det ser jag fram emot att göra med Visby Ladies.


Jag gillar nya utmaningar så jag ser fram emot att ta steget upp i SBL och fortsätta utvecklas. Jag ser fram emot att bidra med hög intensitet och ett starkt driv under säsongen. 

179 views0 comments

Comments


bottom of page